Urmărirea modelelor de război cibernetic

Oamenii sunt mereu în căutarea unor modele pe care să le urmărească și asta o demonstrează modelele deja create. Dacă nu reușim să identificăm și să urmărim modelele de război cibernetic, cum vom putea depista riscurile de securitate și supraviețuire?

Pe lângă geospațiu, spațiul acvatic, spațiul aerian și spațiul online a devenit o comunitate consolidată, iar folosirea acestuia pe post de teren pentru războiul cibernetic devine o practică tot mai răspândită. Armele folosite în spațiul online devin mai periculoase decât cele folosite pe câmpul de luptă și acest fenomen este înspăimântător.

Reziliența faţă de complexitatea  și intensitatea războiului cibernetic este o provocare nu doar pentru armată, ci și entitățile din societate:  guvernul,  industriile, organizațiile și mediul academic.

Trebuie să evaluăm bine riscurile războiul cibernetic continuu, cu atât mai mult cu cât acesta dezvoltă o legătură tot mai strânsă cu inteligența artificială și tehnologia de recunoaștere facială. Având în vedere imposiblitatea recunoașterii faciale a inamicilor din mediul cibernetic dar și capacitățile lor de atac, intrăm într-o eră în care, se pare, că este nevoie de un nou model de gestionare a războiului cibernetic

Sursa: https://www.forbes.com/sites/cognitiveworld/2019/08/15/tracking-cyber-warfare-patterns/#652b6e04093a

#atac#cibernetic#modele#războiciberneticGovernment
Comments (0)
Add Comment