10 pași pentru a crește alfabetizarea media și digitală

0 911

Instituțiile responsabile de educație din întreaga lume trebuie să facă pași concreți pentru alfabetizarea media și digitală. Potrivit lui Renee Hobbs, fondatoarea Laboratorului de Educație Media al Universității Temple din SUA, aceste competențe, alături de comunicarea eficientă și analizarea datelor, sunt extrem de relevante la locul de muncă și în comunitate.

În cartea ”Alfabetizarea media li digitală: un plan de acțiune”, Hobbs prezintă 10 pași pentru a consolida alfabetizarea digitală și media.

Acești pași au nevoie de sprijinul activ al liderilor educației, administratorilor bibliotecilor publice, conducătorilor organizațiilor comunitare, oficialilor de stat și federali, membrilor comunității de afaceri, liderilor în industriile mass-media și tehnologie și întregii comunități.

Pasul 1: Identificați resursele comunității și oferiți subvenții mici. Aceste subvenții vor promova parteneriate comunitare care să integreze competențele de alfabetizare media și digitală în programele existente.

Pasul 2: Elaborați o rețea națională de programe de învățare pe timp de vară. Aceste programe vor integra alfabetizarea media și digitală în școlile publice. Universitățile pot juca un rol important în sprijinirea programelor de alfabetizare de vară.

Pasul 3: Organizați un grup de tineret pentru alfabetizare media și digitală. Acesta va aduce procesul în comunități prin biblioteci publice, muzee și alte centre comunitare.

Pasul 4: Construiți punți interdisciplinare în învățământul superior. Aceste punți vor integra principiile de bază ale educației digitale și mass-media în programele de pregătire a profesorilor. Educatorii au acum oportunitatea de a elimina unele silozuri disciplinare care interferează cu colaborarea eficientă între școlile de comunicare și informații, știința media și educație.

Pasul 5: Creați inițiative la nivel regional. Acestea ar sprijini alfabetizarea media și digitală în educație prin parteneriate comunitare și media.

Pasul 6: Parteneriate cu companii de media și tehnologie. Aceste parteneriate ar aduce mass-media de știri locale și naționale în programele de educație în moduri care promovează implicarea civică.

Pasul 7: Dezvoltați posibilități online de alfabetizare media și digitale. Aceste măsuri ar evalua dezvoltarea învățării și ar crește documentația video online a strategiilor de instruire digitale și media. Aceasta, la rândul său, va construi expertiză în educația profesorilor.

Pasul 8: Începeți o inițiativă de educație pentru divertisment. Atingeți creativitatea industriei divertismentului pentru a crește vizibilitatea și a crea norme sociale comune de comportament etic în social media.

Pasul 9: Găzduiți o competiție publică organizată de tineri. Concurența ar crește vizibilitatea pentru educația digitală și media.

Pasul 10: Susțineți o conferință anuală și o competiție pentru educatori. Conferințele vor crește șansele ca în alfabetizarea digitală și media să fie implicate și autoritățile centrale.

Sursa: https://www.govtech.com/education/news/10-Steps-to-Strengthen-Digital-and-Media-Literacy.html?fbclid=IwAR2he2BmNuipaokUzu0uNwRvnArmHHjcVuNC4u-4K8trTMDV9nyQBeHexCU

Opinii ROM