Actorii pro-Kremlin alimentează fenomenul “anti-turc” în Georgia

0 230

În ultimele luni răspândirea știrilor false referitoare la amenințarea „expansionismului turc” în Georgia s-au intensificat din cauza unui grup de susținători ai Kremlinului, inclusiv sursele mass-media și grupurile de extremă dreapta de pe Facebook, care au răspândit tot mai multe informații  despre Turcia ca fiind o reală amenințare pentru Georgia. Răspândirea acestor informații pe diferite platforme online are potențialul de a alimenta sentimentul “anti-turc” în Georgia, fapt ce distrage atenția publicului de la amenințarea reală a Kremlinului.

Turcia și Georgia au construit o puternică relație economică, diplomatică și strategică. Deoarece Turcia este cel mai apropiat partener strategic al Georgiei dar și cel mai mare investitor economic, relația turco-georgiană a atras atenția actorilor pro-Kremlin.

Laboratorul de Cercetare Criminalistică a identificat printre mijloacele de informare din Rusia și Georgia mai multe știri false despre Turcia. Printre acestea se numără și următoare informații:  Turcia a încercat să cucerească sau să fragmenteze regiunea sud-vestică a Georgiei din Adjara; investitorii turci preiau economia Georgiei; orașele georgiene sunt invadate de turiștii turci. Aceste știri fabricate presupun un efort complex, menit să  intensifice fenomenul “anti-turc” în țară.

Sursa: https://medium.com/dfrlab/pro-kremlin-actors-fuel-anti-turkish-sentiment-in-georgia-4ee24aa17ceb

Opinii ROM