Cifra săptămânii: 82%

0 389

Aproximativ 82% dintre participanții la un sondaj realizat de Media Authority of North Rhine-Westphalia din Germania sunt îngrijorați deoarece campaniile de dezinformare politică ar putea afecta alegerile.

Sondajul a arătat, de asemenea, că 81% dintre intervievați consideră că dezinformarea orientată politic reprezintă o amenințare pentru democrație. 79% din 1002 utilizatori de internet chestionați au fost de acord cu afirmația că dezinformarea politică îi infurie.

În ceea ce privește constatările, două treimi dintre germanii chestionați au susținut inițiativa de reglementare a publicității politice pe internet. 80% dintre cei cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani susțin reglementarea online a publicității politice.

Atât sondajul realizat în Germania, cât și datele Eurobarometrului arată că marea majoritate a celor intervievați sunt îngrijorați de amenințările pe care le reprezintă dezinformarea politică.

Un sondaj al Eurobarometrului din 28 de state membre ale UE (26.576 de cetățeni europeni chestionați) a arătat, de asemenea, că „37% dintre intervievați s-au confruntat zilnic cu știri false sau mai puțin”. Sondaj realizat în Germania a arătat că 40% dintre chestionați văd uneori dezinformarea motivată politic pe net.

Mai multă informație aici.

Opinii ROM