Cum să obligi Parlamentul European să citească Russia Today?

0 341

”EP Today” este un site de știri, orientat spre persoanele care iau decizii în Uniunea Europeană. Doar că pagina împrumută practic 99 la sută din conținut de pe site-ul Russia Today (RT), ducând în eroare publicul în privința originii site-ului de știri.

”EP Today” (prescurtat de la European Parliament Today) este o auto-proclamată „resursă lunară de știri pentru Parlamentul European”. Desigur, datorită denumirii, care include numele uneia dintre cele mai mari instituții din Uniunea Europeană, însoțită de un logotip sub forma unui inel din 12 stele pe fundal albastru, s-ar putea crea impresia că este vorba despre un site de știri serios.  Iar un număr de 145.000 de abonați pe Facebook și publicarea, în medie, a 25 de materiale pe zi va completa imaginea unui jucător influent pe piața media și cea politică din UE. Doar că ”EP Today” folosește numele Parlamentului European pentru a-și induce în eroare cititorii.

Site-ul, pagina de Facebook și contul de Twitter sugerează că ”EP Today” are legătură cu Parlamentul European, ceea ce nu este adevărat. În luna septembrie a acestui an, Parlamentul European a luat legătura cu redacția ”EP Today” în legătură cu utilizarea neautorizată a numelui instituției și le-a propus modalități de soluționare a situației pentru a înceta să inducă în eroare publicul.

La rubrica ”Despre noi”, EP Today scrie că este „destinat doar deputaților Parlamentului European pentru a le oferi posbilitatea să scrie despre subiecte care sunt, în opinia lor, importante și care necesită atenția tuturor colegilor și a altor  politicieni”.

Chiar și așa, mai mult de 99% din materialele publicate pe eptoday.com nu sunt deloc create de autorii EP Today. Începând cu data de 24 octombrie 2018, 47% din articole sunt copii fidele ale materialelor de pe RT.com. Adesea, întreaga pagină de strat a site-ului inundă în preluări de pe RT. Același articol poate fi afișat chiar de mai multe ori pe aceeași pagină.

Am văzut deja o „spălare de informații” similară în raport cu conținutul RT în SUA, Germania și Belarus. Rezultatul (și uneori obiectivul) acestor acțiuni este întotdeauna să inducă în eroare cititorul.

Sursa: https://euvsdisinfo.eu/how-to-get-the-european-parliament-to-read-russia-today/


Opinii ROM