Democrația cehă, pusă în pericol de propriii săi guvernatori

0 280

„Democrația cehă este pusă în pericol în urma campaniilor de dezinformare și propagandă dirijate din Federația Rusă”. Într-o analiză publicată de balkaninsight.com, autorii articolului afirmă că o parte dintre funcționarii de rang înalt din țară sunt responsabili pentru aceste campanii de dezinformare.

Jakub Kalensky, conducătorul grupului de lucru East StratCom Task Force, care are la bază combaterea campaniilor de dezinformare legate de Kremlin, afirmă că aceste atacuri ”au scopul de a slăbi și destabiliza Occidentul la toate nivelurile. În acest efort, dezinformatorii răspândesc mesaje puternic polarizate ce declanșează emoții puternice și semănă discordia”.

”Ei au răspândit conspirații care subminează încrederea în sursele de informare echidistante. Ei promovează politicienii anti-occidentali, anti-liberali, anti-democrați și denigrează politicienii care apără valorile occidentale, liberale și democratice, deoarece democrația și statul de drept amenință regimul actual de la Kremlin”.

Jakub Kalensky, Consiliul Atlantic

Experții afirmă că mai mulți politicieni din țară sunt responsabili pentru răspândirea informațiilor false, deteriorând în continuare credința în instituțiile democratice. Aceiași experți spun că o mare parte dintre actualii membri ai parlamentului ceh și-a obținut locurile în urma unor ample campanii de dezinformare.

Citește aricolului integral pe balkaninsight.com.

Sursa: https://balkaninsight.com/2019/09/09/truth-missing-in-action-in-czech-information-wars

Opinii ROM