Dezinformare: NATO își consolidează prezența la granița de vest a Moldovei pentru a intimida Rusia

0 455

Vezi sursa originală a dezinformării: Vedomosti.md
Vezi arhva dezinformărilor: Vedomosti.md

Sumar:

La hotarul de vest al Moldovei se crează o nouă realitate militară. NATO își consolidează în permanență forțele și armamentul, creează baze a forțelor speciale secrete și desfășoară exerciții pe scară largă la granițele cu Rusia. Aceasta este cea mai mare redistribuire a echipamentelor militare din 2003, când s-a desfășurat campania militară în Irak. Scopul acestor acțiuni este, evident, intimidarea Rusiei.

vesti.md

Contestare:

Aceasta este o teorie conspirativă de lungă durată despre prezența NATO în România. Astfel de narațiuni continuă să se dezvolte sub pretextul că acest lucru va avea un impact negativ asupra Moldovei. Articolul conține, de asemenea, o narațiune de dezinformare pro-Kremlin potrivit căreia Occidentul încearcă să înconjoare Rusia.

Cooperarea dintre Republica Moldova și NATO se bazează pe respectarea neutralității constituționale a Moldovei. Pe lângă toate proiectele, între care lichidarea depozitelor de pesticide, unul dintre obiectivele acestei cooperări este de a sprijini eforturile țării noastre de a-și reforma și moderniza instituțiile și structurile de apărare și securitate.

NATO nu încearcă să înconjoare Rusia. Lungimea frontierei terestre a Rusiei este de puțin peste 20.000 de kilometri. Dintre aceștia, mai puțin de o șaisprezecice (1215 kilometri) le revine țărilor member ale NATO. Rusia are granițe terestre cu 14 țări. Doar cinci dintre ele sunt membre NATO.

Opinii ROM