Dezinformarea pro-Kremlin din această săptămână: urșii, dopajul și schimbările climatice

0 418

Dezinformarea pro-Kremlin din această săptămână: urșii, dopajul și schimbările climatice.

Ursii polari o duc foarte bine!

A fost un sezon neobișnuit de „verde” de toamnă. Săptămâna trecută, delegații din peste 200 de țări s-au reunit la Madrid pentru a da startul Conferinței ONU pentru schimbările climatice, COP25, fiind o continuitate a Summit-ului de acțiune climatică, din septembrie de la New York.

Pe fondul unei crize crescânde cu privire la situațiile de urgență climatică, țările participante s-au angajat să lanseze o „revoluție verde” pentru combaterea încălzirii globale. Săptămâna trecută, Parlamentul European a declarat, de asemenea, o stare de urgență climatică, în timp ce unele mass-media au început să folosească în mod activ acest termen în raportarea lor.

Într-adevăr, miza este mare. Schimbările climatice sunt un fapt științific și există deja dovezi extinse ale impactului său devastator.  Nu veți vedea însă aceste constatări în sursele media pro-Kremlin – dimpotrivă.

În ultimele câteva luni, EUvsDisinfo a descoperit tendința în creștere a dezinformării pro-Kremlin cu privire la schimbările climatice, care invocă adesea teorii ale conspirației de tip crackpot pentru a sugera că încălzirea globală este o farsă rusofobă sau atacuri ale activiștilor pentru protejarea mediului – în special Greta Thunberg – pentru a submina ideea  unei “mișcări de protest autentic”, asociată cu luarea de decizii de jos în sus, fiind considerată mai firească  și mai importantă decât structurile de putere  tradiționale (una dintre cele mai grave temeri ale Kremlinului).

Citește mai mult: http://euromaidanpress.com/2019/12/05/this-weeks-pro-kremlin-disinformation-bears-and-drugs-and-climate-change/?fbclid=IwAR1Hm84bQfkcPU16uhx1sAbNPBwyLvp1-NzPhaDTRXO2pHyVzalIg-hQ6po

Opinii ROM