Dumitru Ciubașenco, jurnalist, politician din Republica Moldova

0 436

Dumitru Ciubașenco s-a născut în data de 14 august 1963, în Chișinău. Este un jurnalist din Republica Moldova, care a activat mai mulți ani în calitate de jurnalist și redactor-șef la mai multe publicații. A fost candidatul partidului politic „Partidul Nostru” la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016.

Dmitrii Ciubașenco a fost candidat al Partidului Nostru pentru alegerile prezidențiale din 2016, iar la alegerile parlamentare din februarie 2019 a candidat din partea PN pe circumscripția nr. 28, Chișinău.

Dmitrii Ciubașenco a fost și vicepreședinte al Partidului Nostru (PN), condus de Renato Usatîi. Acesta a renunțat la funcție în mai 2019, dar a rămas membru de partid.

Anterior Ciubaşenco a mai candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la alegerile parlamentare din 29 iulie 2009 pe listele Partidului Liberal Democrat din Moldova, iar la alegerile din 28 noiembrie 2010, din partea Partidului Umanist din Moldova.

Ciubașenco a absolvit Universitatea de Stat din Moscova (МГУ). A lucrat pentru agenția rusă TASS și agenția «Новости». A fost fondator al agenției de presă Infotag, fondator și redactor șef al ziarelor «Республика» și «Молдавские ведомости». Mai bine de zece ani a fost corespondent pentru agenția Reuters. În 2009 a fondat Publicația Periodică Ziarul «Панорама» (Panorama).

De menționat că la Ziarul «Панорама», Ciubașenco este co-fondator împreună cu Petru Burduja, deputat și activist PSRM, care are participații în NTV Moldova și alte instituții media afiliate PSRM și lui Igor Dodon. 

Date openmoney.mdhttp://openmoney.md/company/39:20667 

Anterior, presa a scris despre calitățile lui Ciubașenco de a migra de la un partid la altul și conexiunile acestuia cu Filat, Pasat, Usatîi și Dodon. 

Știri la subiect:

1. Связи Чубашенко: Филат, Пасат, Усатый и Додон
https://www.rise.md/prezidentiale2016/conexiunile-lui-ciubasenco-filat-pasat-dodon-si-usatii/?lang=ru

2. https://www.rise.md/prezidentiale2016/ciubaenco/?lang=ru

3. Dumitru Ciubaşenco – an intellectual migrating from one party to another
http://en.crimemoldova.com/news/politics/dumitru-ciuba-enco-an-intellectual-migrating-from-one-party-to-another/

4. Vila neînregistrată la Cadastru a candidatului Ciubașenco
https://www.zdg.md/editia-print/investigatii/vila-neinregistrata-la-cadastru-a-candidatului-ciubasenco

Opinii ROM