Faptele despre anexarea Crimeei, subiect tabu în Rusia

0 561

Versiunea în rusă a cărții scriitorului israelian Yuval Noah Harrari „21 de lecții pentru secolul XXI” a fost publicată la Moscova în această vară. Doar că toate mențiunile despre invazia Crimeei și campania de dezinformare lansată în jurul acestui eveniment au fost înlocuite cu exemple care nu au nicio legătură cu relațiile dintre Rusia și Ucraina.

Faptele despre anexarea Crimeei sunt subiect tabu în Rusia și sunt cenzurate.

Trump în locul lui Putin

Anterior, publicația independentă The Insider, după care Newsweek și alte mass-media internaționale au anunțat că în varianta originală, partea despre ”omuleții verzi” ai Kremlinului din Crimeea suna așa:

Guvernul rus și președintele Putin au negat de mai multe ori că acestea trupe sunt rusești, fiind descrise drept „unități de autoapărare” spontane ai căror membri au cumpărat uniforme similare celor ruse din magazinele locale.

În traducerea în limba rusă a cărții, alineatul a fost scos și înlocuit cu altă informație:

Potrivit The Washington Post, președintele Trump a făcut peste șase mii de declarații publice false din momentul inaugurării.

Nevoia de a cenzura oficial toate discuțiile despre situația din Crimeea face ca autoritățile ruse să pară disperate și penibile. Aceasta arată cât de vulnerabilă poate fi uneori o campania de dezinformare.

Sursa: http://euromaidanpress.com/2019/09/05/facts-about-crimeas-annexation-now-taboo-in-russia/

Opinii ROM