Ion Manole, despre „necesitatea” mai multor aerogări în Moldova: ”Trei armate nu pot folosi un singur aeroport?”

0 687

Moldova e o țară unică – cu trei armate pe teritoriul său, dar care nu pot folosi un singur aeroport. Cel puțin asta susține președintele organizației Promo-LEX, Ion Manole, care nu crede în „argumentele economice” invocate de premierul Ion Chicu, privind necesitatea de a deschide în țara noastră mai multe aeroporturi. Potrivit lui Manole, discuțiile la subiectul aeroporturilor sunt artificiale și într-o manieră de lipsă totală de transparență și consultări.

Moldova e o țară unică. Pe un teritoriu atât de mic, avem trei armate – cea națională constituțională, cea rusă, care staționează ilegal și nu plătește nimic statului nostru foarte neutru Republica Moldova, și cea ilegală a regimului separatist de la Tiaspol, chiar dacă se subordonează aceleași armate ruse. Asta da concurență, dacă e să vorbim în termenii și argumentele guvernanților. Trei armate nu pot folosi doar un singur aeroport?

a declarat Ion Manole pentru Realitatea.md

Potrivit președintelui Promo-LEX, în condițiile în care populația continuă să părăsească activ Republica Moldova, proiectele și ideile privind deschiderea unor noi aeroporturi internaționale în țara noastră „nu au la bază niciun fel de argumente civile sau economice”.

„Promo-LEX a demonstrat că situația drepturilor omului în stânga Nistrului necesită atenția autorităților care, în loc să caute soluții, aduc în spațiul public subiecte ce afectează și mai mult securitatea națională și regională. Este regretabil că astfel de subiecte sunt împinse rapid în față, fără argumente economice și într-o manieră de lipsă totală de transparență și consultări”,

a mai menționat Manole

Nu în ultimul rând, el a declarat că „astfel de situații provoacă îngrijorări și accentuează instabilitatea”, atât din Republica Moldova, cât și a țării noastre pe plan internațional.

Sursa: https://www.realitatea.md/pre-edintele-promo-lex-ion-manole-despre-necesitatea-mai-multor-aerogari-in-moldova-trei-armate-nu-pot-folosi-un-singur-aeroport_103248.html

Opinii ROM