Jurnalista Elena Pahomova, inclusă în baza de date „Mirotvoreț”

0 1.764

Jurnalista Elena Pahomova, membra consiliului mass-media pe lângă președintele Igor Dodon, a fost inclusă în baza de date a platformei „Mirotvoreț”, înființată de Centrul de Cercetare a Crimelor contra Securității Naționale a Ucrainei.

Potrivit informațiilor plasate pe site-ul myrotvorets.center, Pahomova este acuzată de manipularea informației de interes public. Mai exact, jurnalista ”a batjocorit istoria Ucrainei, a atacat statele care susțin Ucraina, s-a ocupat de propaganda rusească și promovarea separatistmului”.

Pahomova este președinte al comisiei pentru mass-media din cadrul Consiliului societății civile de pe lângă președintele Republicii Moldova. Anterior, ea a criticat inițiativa de comemorare, în data de 23 august, a victimelor stalinismului și nazismului, propusă de fostul prim-ministru, Maia Sandu.

Timp de doi ani și jumătate Pahomova a condus postul „Pervîi Pridnestrovskii” de la Tiraspol. Atunci, liderul regiunii separatiste era Evgheni Șevciuk. În februarie 2017, aceasta a părăsit postul, deoarece nu ar fi fost de acord cu o lege a presei din regiunea transnistreană, promovată de noul așa-zis lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

În trecut, Pahomova a mai lucrat la „Publika TV”, dar și la „RTR-Moldova”, care retransmite în Moldova postul cu același nume din Federația Rusă. În prezent, aceasta activează la postul „NTV Moldova”, apropiat socialiștilor și lui Igor Dodon. Pahomova este unul dintre autorii documentarelor ”Istoria Moldovei”, calificate de către istorici drept propagandiste și manipulatorii.

Jurnalista a reacționat pe Facebook. Ea susține că, mai devreme, a primit amenințări că va fi întrodusă în baza de date Mirotvoreț. Pahomova a continuat să comenteze activ la mesajul pe care l-a scris, însă facebook a blocat unul dintre ele pe motiv că ar încalcă „regulile privind hărțuirea și intimidarea”.

În locul serviciilor speciale, aș acorda o atenție deosebită acestui grup de tineri ale căror activități sunt mai mult decât subversive. Atât de armonios se găsesc unul pe altul și caută informații despre „dușmani”. Adevărat, rezultatul este hilar. Mă învinovățesc că am criticat designul logo-ului SBU și că am obținut premiul TEFI,

a scris Pahomova.
Opinii ROM