Khmelnytskyi: Servicile de spionaj rus folosesc emigranții drept agenți de influență

0 446

Eforturile Moscovei de a recuta spioni străini a atras tot timpul după sine valuri de atenție, însă nimeni nu a analizat și acordat importanță rușilor care au emigrat din Federația Rusă. Potrivit lui Dmytro Khmelnytskyi, Rusia încearcă să-și folosească diaspora pentru a recruta agenți de influență. Khmelnytskyi afirmă că acest tip de activitate joacă un rol foarte important în activitățile din străinătate ale Kremlinului.

Anchetatorul spune că bazele acestor acțiuni au fost puse în anii 1960-1970, atunci când Moscova le-a permis evreilor sovietici să emigreze în Israel sau alte țări. Scopul era unul singur, să creeze un mediu favorabil în Occident pentru serviciile de informații secrete din Rusia.

Zvonurile spun că aproximativ 50 la sută dintre cei care au plecat în mod oficial în Israel au semnat acorduri de cooperare înainte de plecare.

Sursa citată adugă că rușii nu au emigrat din cauza politicului și nu au avut la bază motive ideologice, ci motive materiale.

„Aceștia erau oameni sovietici obișnuiți care nu aveau motive de a părăsi țara, însă nu aveau oportunități de a trăi mai bine. Rușii au emigrat pentru câștig material. Ei nu înțeleg cât de greu a fost să trăiești în Uniunea Sovietică, iar în prezent sunt siguri că totul în Rusia este normal, utilizând avantajele sitemelor democratice din țările în care trăiesc. Principala masă a emigranților este formată din naționaliști, rasiști și antidemocratici cu instruire sovietică. Ei nu renunță la aceste noțiuni atunci când își părăsesc țara”, susține Dmytro Khmelnytskyi

Khmelnytskyi afirmă că serviciile speciale din Germania urmăresc aceste grupuri, însă guvernul este prea dezinteresat pentru a face ceva. Anchetatorul afirmă că Moscova utilizează rușii plecați peste hotare drept agenți de influență străină prin intermediul mass-media. El a concluzionat că au existat multe cazuri de succes în această privință.

Sursa: http://euromaidanpress.com/2019/10/12/acquiring-agents-of-influence-major-task-of-russian-spy-services-khmelnytskyi-says/?fbclid=IwAR1OgetoKPLo2VpqoD5DBgMEYp4vtNLcCnIlD0BIWzisjXv3JmZ0mbsRt9c

Opinii ROM