Kirkorov face politică la Tiraspol. Vorbește despre “independența” Transnistriei

0 998

În cadrul unui concert care a avut loc în data de 8 septembrie la Tiraspol, supra-numitul „rege al estradei rusești” Filip Kirkorov s-a avântat în declarații politice, vorbind în fața publicului despre imaginara „independență” a Transnistriei.

Concertul de duminică a avut loc în piața centrală a orașului Tiraspol, fiind dedicat jubileului de 20 de ani al operatorului de telecomunicații din stânga Nistrului „InterDnestrCom” (IDC). Pe scena de 31 de metri lungime a ieșit mai întâi trupa „Millenium” de la Chișinău, fiind urmată de interpretul rus Leonid Agutin, iar ulterior de Filip Kirkorov, care a fost oaspetele de onoare a evenimentului.

La un moment dat, adresându-se către spectatori, Kirkorov a spus că îl leagă multe de „pământul”, „republica” și „independența” Transnistriei.

Mă leagă foarte multe de pământul vostru, de republica voastră, de independența voastră, pentru că anul trecut am avut fericirea să scriu un cântec pentru artiștii voștri, pentru trupa DoReDos și sunt foarte fericit să-i salut astăzi aici. Ei sunt eroii voștri!”, a spus Kirkorov de pe scena de la Tiraspol.

Kirkorov, din nou, musafirul de onoare a lui Igor Dodon.

Deși nu a fost invitat în vizită în Moldova, Kirkorov având programat un concert în regiunea transnistreană, a trecut totuși și pe la Igor Dodon, la reședința de la Condrița. Alături de cei doi, în pozele plasate pe internet apar și membrii trupei DoReDos.

sursa:facebook
sursa:facebook

În cadrul aceluiași concert, interpretul rus, Leonid Agutin, și-a manifestat indignarea față de publicul din zona VIP, care statea pe scaune.

“Am ocazia să mă văd cu voi toți, dar adevărul e că sunteți foarte departe. Aici, în față stau cele mai respectate persoane. Voi, cei care stați pe scaune, aveți o mare responsabilitate, deoarece din cauza voastră nu îi vedem și nici nu îi auzim pe ceilalți. Ați face bine să cântați și să vă purtați ca și cum ați fi acolo!” a spus Agutin.

Gepostet von Leonid Agutin am Montag, 9. September 2019
sursa:facebook

Kirkorov, susținătorul lui Putin și „artist al poporului moldovenesc”!

Anul  trecut, Dodon l-a invitat pe Filip Kirkorov în Republica Moldova și l-a luat cu el la cules căpșuni, la festivalul căpșunii și mierii din localitatea Sadova. Tot în 2018, Igor Dodon i-a conferit interpretului rus titlul de „Artist al Poporului”, în semn de „înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea şi propagarea artei muzicale, pentru contribuţie la consolidarea relaţiilor culturale moldo-ruse”.

sursa:facebook

Amintim că Filip Kirkorov face parte din lista artiștilor susținători ai Kremlinului.  Din lista respectivă fac parte aproximativ 300 de oameni de cultură din Rusia, între care Oleg Gazmanov, Valeria, Serghei Bezrukov, Oleg Tabacov, Mihail Boiarschii, Lev Leșenco, etc.

Opinii ROM