Ludmila Belcencova, jurnalistă

0 528

Ludmila Belcencova s-a născut în data de 5 iunie în orașul Vijnița din regiunea Cernăuți.  Este profesor de istorie. A activat mai mulți ani în calitate de moderatoare de emisiune, la postul de televiziune NIT, supranumit și portavocea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.


În anul 2009, special pentru președintele Vladimir Voronin, a fost creată emisiunea „Discuții cu președintele”. Unul dintre moderatori a fost Ludmila Belcencova. În cadrul emisiunii era invitat frecvent, jurnalistul, susținător al Kremlinului, Vladimir Soloviov.
În aprilie 2009, Ludmila Belcencova a acces în Parlament, pe listele Partidului Comuniștilor. În data de 15 octombrie, în același an, Belcencova, alături de Valentin Guznac, Victor Stepaniuc și Vladimir Țurcan, a părăsit fracțiunea PCRM. În cadrul unui interviu pentru “KP în Moldova”, Belcencova a declarat că astfel și-a manifestat protestul faţă de neregulile din partid. 

În 2010, cei patru foști comuniști au aderat la partidul “Moldova Unită” care își propunea să constituie o alternative a PCRM-ului. Așa cum nu s-a reușit alegerea unui președinte, în data de 28 noiembrie 2010 în Moldova au avut loc din nou alegeri. Partidul “Moldova Unită”, a acumulat 0,48% voturi și nu a trecut pragul electoral.

În iulie 2017, Ludmila Belcencova a revenit în televiziune la postul pro-socialist Accent TV. Ea moderează emisiunile «Полюс» și «Дело принципа».

Opinii ROM