Lumea prin ochii Kremlinului: NATO și Occidentul amenință Rusia politic, militar și cultural

0 358

În decursul săptămânii trecute, EUvsDisinfo a urmărit 60 de cazuri de dezinformare. Dinamica principală a mesajelor provenite din partea Kremlinului țin să menționeză că NATO și Occidentul sunt prezente în toată lumea și amenință Rusia din punct de vedere politic, cultural și militar. Iată care au fost narațiunile principale:

„Inamicul este Occidentul” (12 cazuri de dezinformare)

Vestul își propune să distrugă Rusia și să utilizeze resursele de pe teritoriul acesteia. În același timp, SUA și Polonia, au semănat discordie între Belarus și Rusia.

Pe lângă Europa de Est, SUA activează și în Hong Kong, unde folosește tehnologiile de revoluție pentru a destabiliza China. Aceste măsuri rămân principalul instrument al amestecului occidental în afacerile statelor suverane.

„Vestul este în degradare morală și fizică” (șapte cazuri de dezinformare)

George Soros încurajează imigrația ilegală în masă, promovează teoria sexului și sprijină minoritățile nelegiuite. Întrucât semi-bărbații feminizați occidentali nu sunt capabili să-și protejeze femeile de imigranți. Afluxul de migranți a stârnit deja rebeliuni.

Lucrurile se vor agrava pentru că statele baltice deja dezindustrializate și dezintelectualizate nu pot fi salvate de la dispariție decât cu ajutorul oamenilor născuți în Congo, Zimbabwe și Guineea Ecuatorială. Și după cum demonstrează clar Suedia, migrația va duce la zone infestate de crimă, unde poliția și întreprinderile se tem prea mult să se aventureze.

„NATO se pregătește pentru un război cu Rusia” (cinci cazuri de dezinformare)

NATO este un instrument al politicii externe americane care se pregătește pentru un război cu Rusia, trimițând trupe în Europa. NATO nu solicită permisiunea statelor membre, ci doar implementează sisteme de apărare împotriva rachetelor acolo unde dorește. De exemplu, dacă Letonia ar fi fost cu adevărat independentă, nu ar fi încurajat bazele militare străine pe teritoriul său.

O rapidă verificare de fapt a presei din Kremlin ar releva că Alianța nu urmărește confruntarea cu Rusia și că toate deciziile din NATO sunt luate prin consens. Aceasta din urmă înseamnă că fiecare membru al Alianței are un cuvânt de spus și toate statele membre sunt implicate în procesele de luare a deciziilor.

„Rusia este nevinovată” (11 cazuri)

Rusia nu atacă Ucraina, iar Crimeea a aparținut Rusiei până în anii ’80. S-a întors în Rusia în 2014 după un referendum.

Cele mai multe dintre aceste narațiuni de dezinformare sunt folosite din 2014 și susțin că Occidentul a abandonat Ucraina și că Rusia nu este implicată în conflictul din estul Ucrainei.

Sursa: euvsdisinfo.eu

Opinii ROM