Mass-media pro-Kremlin acuză mai multe țări de rusofobie

0 183

Georgia, Belarus și Ucraina au fost principalele ținte ale dezinformării mass-mediei pro-Kremlin la începutul lunii iulie. Cele trei țări, dar și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Statele Unite ale Americii, mass-media germană, statele baltice, Theresa May și Marea Britanie sunt acuzate de rusofobie.

Un protest spontan a pornit în Georgia după ce deputatul comunist Serghei Gavrilov, din scaunul președintelui Parlamentului Georgiei, a ținut un discurs în fața Adunării Interparlamentare privind Ortodoxia. Protestatarii au cerut demisia funcționarilor publici cheie implicaţi în cazul respectiv. Rusia în schimb a scris că protestele au fost organizate cu susținerea SUA, ex-președintelui Mihail Saakashvili și țărilor din vest. Presa rusă cataloghează protestul ca fiind unul ultra-naționalist și rusofob.

În Belarus, potrivit Kremlinului, Occidentul a creat toată “infrastructura” cu privire la schimbarea regimului din țară, iar opoziția încearcă să saboteze Jocurile Europene. Tot Rusia scrie după susţinerea de către Marea Britanie a comunităților LGTB, că opoziția din belarus este acum o comunitate LGTB. Mai mult, după ce APCE a votat pentru revenirea Rusiei în organizaţie, presa pro-Kremlin a dat o altă dezinformare: precum că Ucraina nu mai merită atenția UE și Kievul este un impediment între relațiile UE-Rusia. Aceeaşi presă a omis informațiile cu privire la războiul din Ucraina și anexarea Crimeii și scrie că a fost suspendată din APCE din cauza unei minorități rusofobe.

În decursul unei săptămâni, presa care susține regimul de la Kremlin a scris peste 70 de articole de dezinformare în care acuză țările respective de rusofobie.

Sursa: https://euvsdisinfo.eu/russophobia-dependence-and-the-belarusian-gay-opposition/

Opinii ROM