Nicolai Grigorișin, primarul orașului Bălți

0 763

Nicolai Grigorișin s-a născut în data de 5 septembrie 1971 la Bălţi.  A terminat Şcoala militară superioară din Volsk (în 1993), Federaţia Rusă, şi Institutul de Educaţie Fizică, Turism şi Sport din Odesa.Din 1993 până în 1997 a activat în cadrul unităţilor militare din oraşul Klin, Rusia, şi Duşanbe, Tadjikistan. Între 1999 şi 2015 a fost şeful bazei de odihnă „Automobilist” din Zatoka, regiunea Odesa. Este fondatorul clubului de fotbal Zarea de la Bălţi.
Grigorișin a apărut pe scena politică din Republica Moldova în 2014, odată cu Renato Usatîi. Tot atunci, Grigorișin a devenit șeful filialei Partidului Nostru la Bălți, iar soția sa Natalia a candidat pentru funcția de deputat la parlamentarele din 2014, fiind a 10-a pe listă.

Este apropiat și are relații de prietenie cu politicianul pro-rus Renato Usatîi, iar în 2018 a fost ales primar al municipiului Bălți. 

Grigorișin apare în multiple scandaluri de corupție, fiind acuzat că și-a tăinuit averea. De asemenea, au apărut public acuzații că în anii ’90 ar fi făcut parte din grupări criminale din nordul Republicii Moldova.  

Știri la subiect:

1.
Cine este Nicolai Grigorișin, viitorul primar interimar al municipiului Bălți
https://www.realitatea.md/cine-este-nicolai-grigorisin-viitorul-primar-interimar-al-municipiului-balti_71879.html

2. Cine este Nicolai Grigorișin, cel care va lua locul lui Renato Usatîi la primăria Bălţi
http://tv8.md/2018/02/13/cine-este-nicolai-grigorisin-cel-care-va-lua-locul-lui-renato-usatii-la-primaria-balti/

Opinii ROM