Oath Keepers și Three Percenters – calul troian al Rusiei din interiorul armatei americane

0 326

Campania de măsuri active a Rusiei pentru destabilizarea democrațiilor occidentale a primit foarte multă atenție din 2016, dar nimeni nu a discutat despre modul în care a afectat armata americană. Aceasta este o întrebare importantă pentru aliații NATO și Europa de Est, întrucât armata americană conduce efortul multinațional de apărare a aliaților est-europeni de Rusia, iar capacitatea militarilor americani de a rezista măsurilor active ale Rusiei este extrem de importantă pentru toți cei implicați.

De la întoarcerea agresiunii ruse, națiunile din estul Europei s-au confruntat cu o provocare din partea Rusiei prin intermediul social media. Deși est-europenii au învățat să facă față, militarii americani sunt încă nepregătiți pentru a combate măsurile active ale Rusiei.

Armata americană realizează adesea exerciții multinaționale cu aliații din Europa de Est, cu soldați americani care conduc frecvent misiuni de tren și de asistare. Majoritatea soldaților americani îndeplinesc această misiune cu cea mai mare onoare și profesionalism. Cu toate acestea, aliații europeni trebuie să știe că nu toți soldații americani susțin misiunea de a combate agresiunea rusă. Aliații din Europa de Est nu știu despre un mic element subversiv din cadrul armatei americane, care este deschis în fața lui Vladimir Putin și ostil misiunii multinaționale de pregătire pentru apărarea Europei de Est.

La alegerea lui Barak Obama la președinția SUA în 2008, a apărut o mișcare subversivă cu legături puternice în cadrul armatei americane. Două grupări influente subversive, opuse președintelui Obama, au ieșit din mișcarea de patriot rasist de extremă dreapta. Aceste două grupuri subversive au fost Oath Keepers și Three Percenters.

Oath Keepers și Three Percenters sunt grupuri patriotiste extremiste ale guvernului anti-SUA, instituite imediat după alegerea președintelui Obama. Acestea promovează teorii ale conspirației împotriva guvernului federal al SUA, cum ar fi complotul pentru a elimina drepturile cetățenilor americani asupra proprietății armelor. Aceste două grupuri au o influență mică, dar semnificativă în cadrul armatei americane, datorită în mare parte culturii armelor din America, puternică în rândul militarilor și veteranilor.

Kremlinul a luat rapid notă de aceste grupări și a exploatat curând Oath Keepers și Three Percenters. Agenția de Cercetare Internet (IRA) din Rusia a fost rapidă pentru a produce meme rasiste anti-Obama care s-au răspândit rapid pe rețelele de socializare. Aceste meme-uri au fost extrem de populare atât în ​​cadrul comunității de socializare Oath Keeper, cât și a celor de la Three Percenters, care le-au răspândit în cadrul comunității de socializare militare americane. Actorii cibernetici ruși au simțit o oportunitate unică de a atrage armata americană, deoarece mulți membri ai Oath Keeper, cât și Three Percenters sunt afiliați într-un fel cu armata americană, fie activ, rezerviști, contractori sau pensionari.

Rusia Today a oferit acoperire mass-media pentru numeroase incidente de rezistență Oath Keeper față de autoritatea guvernului american. The Oath Keepers și Three Percenters urmează diverse site-uri web conspirative și programe media. Multe dintre aceste site-uri conspirative oferă un loc pentru propagandă rusă de la Rusia Today și Sputnik.

Aceste grupuri sunt foarte susceptibile la propaganda pro-rusă și pro-Putin. Între 2009 și 2017, măsurile active ale Rusiei au influențat cu succes o mare parte a mișcărilor și le-au transformat într-un element subversiv pro-Putin. Aceste grupuri sunt acum elemente subversive care tratează Rusia cu mai mult respect decât guvernul SUA sau aliații NATO.

În timpul exercițiilor de formare multinațională, forțele Europei de Est trebuie să fie vigilente cu privire la orice membru al serviciilor americane aparținând grupurilor Oath Keepers și Three Percenters și să solicite eliminarea acestora din exerciții.

Înainte de orice exerciții multinaționale, aliații din Europa de Est ar trebui să includă măsuri de protecție a securității operaționale pentru detectarea și descurajarea acestei amenințări subversive din SUA.

Sursa: euromaidanpress.com

Opinii ROM