Percepţia rusească despre război: blurând liniile dintre război și pace

0 173

O carte ce reprezintă o analiză a evoluției strategiei militare a Rusiei şi cum actuala percepţie a Kremlinului despre război se reflectă în crizele recente. În timp ce alte cărți oferă o descriere a practicii actuale a Rusiei, Oscar Jonsson oferă o viziune mai largă privind evoluția gândirii strategice militare ruse, de la Revoluția bolșevică până în prezent.

Potrivit autorului, concepția rușilor despre război se schimbă, în timp ce pentru elita rusească războiul informational și subversiunea politică sunt cele mai importante modalități pentru a lupta în războiul contemporan. Cartea oferă un context și o analiză potrivită, pentru a înțelege mai bine intervențiile militare în Crimeea și în estul Ucrainei. Totodată, sunt conturate mai multe idei pentru a rezista în faţa forțelor rusești la granițele de est, ale NATO, dar și cum ar trebui să evite Occidentul escaladarea rusească.

Din 2019 Oscar Jonsson este director al Forumului Mondial Liber de la Stokholm, un lider de opinie în politica externă și securitatea suedeză și cercetător în cadrul Universității de Apărare din Suedia. Anterior, a fost expert în probleme politice și planificare la sediul Forțelor Armate Suedeze.

Sursa: http://press.georgetown.edu/book/georgetown/russian-understanding-war

Opinii ROM