Războiul informațional este un termen folosit de Kremlin pentru a justifica dezinformarea, spune Dobrokhotov

0 569

În 2018, Roman Dobrokhotov, redactorul șef al publicației The Insider a luat premiul întâi la categoria Jurnalism de investigație pentru ancheta privind atacul de la Salisbury.

Dezinformarea vs. Propaganda

Dezinformarea și propaganda sunt două lucruri complet diferite. Propaganda evidențiază evenimentele favorabile autorităților, în timp ce dezinformarea răspândește falsuri. De regulă, dezinformarea este intenționată – este răspândită în mod deliberat de cineva, care știe că înșeală audiența. Termenul de „dezinformare” a devenit cunoscut după Războiul Rece și a fost preluat din lexicul sovietic. Este mai degrabă un concept sovietic, care a fost folosit nu numai în contextul mass-mediei, ci și în contextul activității KGB: existau unități speciale ale KGB care se angajau profesional să dezinformeze- fenomen prezent în zilele noastre, dar într-o altă formă. Există subdiviziuni ale GRU a căror sarcină este de a desfășura oficial campanii de dezinformare.

afirmă Dobrokhotov

Cetatea asediată

Obiectivul principal al dezinformării urmărit de Kremlin este discreditarea inamicului sau semănarea discordiei în tabăra inamică. Dezinformarea este, de fapt, un concept militar: atunci când răspândiți pliante de propagandă și dezinformare după spatele inamicilor, o faceți pentru că sunteți convinși că aceasta este o parte importantă a  „războiului informațional”.

spune Dobrokhotov
Roman Dobrokhotov, jurnalist rus și redactorul șef al magazinului independent The Insider.

Citește mai mult: http://euromaidanpress.com/2019/10/23/information-war-is-a-term-used-by-the-kremlin-to-justify-disinformation-dobrokhotov-says/?fbclid=IwAR2IjJdH7FktRYPK086B9fG3_hdeMpkG6nFlbuSPJ8k5UttoHJ9iuMnT2XQ

Opinii ROM