Sancțiuni la vedere: dezinformarea ce vizează Letonia

0 752

Dezinformarea potrivit căreia Letonia este o țără rusofobă este parte a unei campanii de lungă durată, iar de această dată a fost reanimată în contextul sancțiunilor impuse de SUA.

Începând cu luna decembrie, sursele pro-Kremlin au acuzat Letonia de rusofobie și că a acționat ca o marionetă americană și un stat eșuat. Este constatarea făcută într-o analiză a Centrului de Studii din Europa de Est (CEEPS).

Raportul analizează principalele narațiuni ce vizează Letonia, în baza celor 102 articole publicate în perioada 9 decembrie 2019 – 8 ianuarie 2020 pe două platforme online în limba rusă, cunoscute pentru răspândirea mesajelor pro-Kremlin, lv.sputniknews.ru și bb.lv. Analiza evidențiază mai multe tactici în care cele două surse abuzează de cazul sancțiunilor Trezoreriei SUA din 9 decembrie 2019 impuse lui Aivars Lembergs – un controversat om de afaceri leton și primar de lungă durată din Ventspils (al șaselea oraș ca mărime al țării care găzduiește unul dintre marile porturi maritime) – ca să răspândească narațiuni coordonate ce defăimau guvernul leton.

Sursa: http://euromaidanpress.com/2020/02/28/sanctions-on-the-spotlight-disinformation-targets-latvia/

Opinii ROM