Strategia de urmărire a Kremlinului – pentru combaterea interferențelor ostile rusești

0 432

Strategia Kremlin Watch oferă un răspuns cu 20 de măsuri specifice pentru guvernele naționale pe care țările europene trebue să le implementeze. Acest răspuns este cosemnat de 29 de experți în politica de securitate din toată Europa

Centrul Valorilor Europene pentru Politica de Securitate

Centrul Valorilor Europene pentru Politica de Securitate este un institut non-guvernamental, care apără libertatea și suveranitatea, protejând democrația liberală, statul de drept și alianța transatlantică a Republicii Cehe. Organizația contribuie la apărarea Europei, în special de influențele maligne ale Rusiei, Chinei și extremismelor islamice.

În anul 2019 sunt marcați cinci ani de comportament extrem de agresiv din partea Federației Ruse față de democrațiile occidentale. Când Rusia a început un război împotriva Georgiei și a ocupat ulterior o cincime din teritoriul acesteia, în 2008, Occidentul nu a reușit să răspundă, crezând naiv că poate potoli un agresor. În 2014, regimul autoritar condus de președintele Vladimir Putin a început războiul împotriva Ucrainei și, în același timp, Moscova a început să mobilizeze operațiuni intense de influență ostilă împotriva democrațiilor occidentale.

Sursa: https://www.kremlinwatch.eu/userfiles/kremlin-watch-strategy.pdf