SUA fac noi eforturi pentru a combate influența Kremlinului

0 434

O coaliție interguvernamentală a găzduit joi o prezentare cu privire la o nouă inițiativă americană ce presupune oferirea unui ajutor țărilor europene pentru a-și consolida rezistența împotriva imixtiunii Kremlinului.

Ajutorul despre care s-a vorbit pentru prima dată în luna iulie este destinat unor țări precum Ucraina, Georgia și Moldova. Un oficial al agenției, Brock Bierman, a comunicat mesajul în fața diplomaților de la Varșovia, accentuând că Washingtonul rămâne fidel principiilor democratice într-o regiune care a oprit controlul Moscovei în urmă cu trei decenii. El a adăugat că Moscova continuă să intervină în procesul electoral prin intermediul unui război hibrid și promovând corupția.

Kremlinul se comportă astfel deoarece nu are nimic de oferit. Nu are nimic de oferit în ceea ce privește libertatea, prosperitatea sau securitatea, a spus Brock Bierman.

Potrivit lui, ajutorul Statelor Unite prevede susținerea jurnalismului independent și verificarea surselor de informație în Moldova și Balcani, precum și un efort în vederea diversificării în sectorul energetic, astfel încât energia rusă să nu rămână un instrument de control politic. El a reiterat faptul că acțiunile nu sunt îndreptate împotriva poporului rus, ci doar împotriva Kremlinului.

Wojciech Przybylski, redactorul revistei Visegrad Insight, care se concentrează asupra Europei Centrale, a spus că este încurajatoare inițiativa Statelor Unite de a sprijini democrația în toată Europa.

Faptul că o agenție guvernamentală americană depune eforturi pentru a vorbi despre acțiunile americanilor de a combate influența Kremlinul, exact pe teritoriul pe care l-ar disputa Kremlinul, este un mesaj puternic și un mesaj corect,
a spus Przybylski.

Bierman a avut un discurs în cadrul Comunitatății Democrațiilor din Varșovia, o coaliție globală a statelor democratice.

Sursa: https://www.apnews.com/22e3239d113a44af9df0b0735289984e

Opinii ROM